Receptet är egentligen beräknad till 4-6 personer men jag delade upp pannacottan i 8 glöggmuggar. Tycker att det blev mera lagom mycket så.
1 lime
2,5 dl vispgrädde (går lika bra att göra med mellangrädde)
2,5 dl vaniljyoghurt
3/4 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker
3 st gelatinblad
Garnering: lite mörk och vit choklad
Gör så här: Riv skalet av lime och pressa ut saften. Lägg gelatinblad i blöt i kallt vatten. Blanda limeskal, grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull och koka upp. Ta av kastrullen från plattan och blanda i gelatinblad. Blanda i yoghurt och limesaft. Häll upp blandningen i glas eller muggar. Låt stå i kylen minst två timmar.
Smält mörk choklad i vattenbad. Gör en strut av bakplåtspapper och spritsa ut hjärtan eller annat kul. Låt de stelna. Jag ställde de i frysen då går det fort.
Garnera efterrätten med riven vitchoklad och hjärtan.
Reedeõhtune magustoit: Laimipannacotta
Retsept on tehtud 4-6 inimesele aga mina jagasin selle kaheksasse glögitassi.
1 laim
2,5 dl vahukoort
2,5 dl vaniljejogurtit
3/4 dl suhkrut
0,5 tl vaniljesuhkrut
3 gelatiinilehte
Garneering: Natuke valget ja tumet shokolaadi
Riivi laimi koor ja pressi mahl välja. Pane gelatiini lehed likku. Keeda koor, suhkur, vaniljesuhkur ja laimi koor üles. Tõsta pott pliidilt. Sega sisse gelatiini lehed, laimi mahl ja jogurt. Vala tassidesse. Pane vähemalt kaheks tunniks külma.
Sulata tume shokolaad veevannil ja vala plaadi paberist tehtud tuutusse. Pritsi südamed või muud toredat paberile.
Kaunista valmis magustoit riivitud valge shokolaadiga ja südametega.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar