onsdag 22 september 2010

En prydnad / Iluasjake

Hemma hos oss har det alltid funnits en liten prydnadsgrej. En nåldyna med pärlbroderi. En underbar liten sak som tillhörde bland dem sakerna som man inte fick leka med. En sak som var en minne av någon släkting som gjorde sådana fina saker själv.
See iluasjake on meie kodu alati kaunistanud. Nii kaua kui ennast mäletan. Väike mälestus kelleltki sugulaselt, kes selliseid asjakesi ise tegi.


Lika länge har funnits i mig önskan att göra likadan "pärlboll" själv. Länge har det fått vänta, men nu då... .
Sama kaua olen seda asjakest ise teha proovida tahtnud. Nyyd siis löpuks... .



Här kommer det. Saken själv känns inte så jobbkrävande, men det var det ändå. Att tillverka en rund och fin "boll" utan veck, var inte det lättaste. När jag började sy på pärlorna upptäkte jag att mina pärlor var "mycket" större. Pärlbroderi blev något ojämn.
Siin ta siis on. Asjake ise ei tundunuki nii raske teha olevat. Aga juba tooriku enese tegemine nöudis aja ja kannatuse. Pärleid peale ömblema hakates avastasin et minu pärlid on hoopis suuremad kui valmis asjakesel. Pärltikand sai veidi ebayhtlane.



Under botten sydde jag fyra röda pärlor så dynan kan "stå".
                                        Pöhja alla ömblesin pärlid, nii et nöelapadi seisaks hästi.





1 kommentar:

  1. Nii armasad värvilised!
    Ja tore kohata kedagi, kellega kunagi väga ammu olnud kokkupuude - Tiiu Viitung oli meie õpetaja, mäletad? Ma pidin Sulle jõulukingi tegema, meil oli loosipakkide süsteem:) see oli üks käsitsi kokku pusserdatud mänguhiir või midagi sellist.

    SvaraRadera