fredag 9 augusti 2013

Lek med pärlor i växthuset / Pärlimäng kasvuhoones

Kvällen innan vi skulle iväg till våran semester resa upptäckte jag att en tomatplanta i växthuset behöver stöd. Jag hade så bråttom med allt vad en resa innebär så någon tomat hade jag inte tid med. Vid husväggen stod en håv som hade gjort sitt dvs nätet var helt borta. Men skaftet kändes stadig så det fick bli stöd för tillfället. Men tillfälliga saker blir ofta permanenta. Så står håv till stöd där även nu. Fast lite finare ser det ut. Med ny nät. :)
 
Niisiis, alustuseks ütlen, et panin kiiruga enne puhkusereisile minekut tomatitaimele laste katki läinud kahva (kalavõrgu) toeks. No seda võrku polnudki enam alles. Ainult traatringiga vars. Mis sa hädaga teed, muud pulka polnud ju võtta, rabasin siis selle. Nüüd kui suvereisid selleks korraks läbi, siis rahulikult kasvuhoones näperdades jäi pilk jälle sellele hoovale. Et paneks nagu ikka korraliku toe tomatile. See tühi ring ka seal, vaata varsti koob ämblik sinna võrgu... või äkki siis kooks ise hoopis.
 
 

... men så hände det här
... aga siis juhtus nii
 

Försökte hitta fint i det lilla kaoset
Proovisin segadusest ilu leida
 


 
 

lördag 3 augusti 2013

Julikudde / Juulipadi

I mitten av juli och den härliga semestern är det plötsligt skönt att känna längtan efter stickor eller broderinål. Och samtidigt fanns det behov att tillverka något för någon som just har kommit till världen. För en liten juliflicka. En fin sommarkudde skulle det bli. En som nästan doftar efter juliblommor när man trycker näsan i den mitt i vintern.
Tog en sväng mellan mina rabatter och hittade lavendel, ringblomma och krondill. Så mönstret blev till just så.
 
Keset juulit ja puhkust on tore äkki tunda kuidas näpud natuke nagu sügeleksid ja igatseksid varrast või nõela kätte. Ja kui siis kohe äkki ongi midagi vaja ka nagu näiteks ühte omanäolist patja ühele uuele ilmakodanikule katsikule minekuks, siis on kohe tore õhtuti suvekuumuse eest sohvale kokku kerida ja nõel - niit kätte võtta.
Nagu öeldud on üks pisike inimene siin ilmas jälle juures, väike juulikuu tirts. Temale see padi siis.
Tahtsin padjale korralikku juuli tunnet ja lõhna külge saada, et siis kui ühel talvisel, külmast krõbedal päeval oma põsk sellesse suruda, et siis oleks suve tunda. Käisin peenarde vahel tiiru ja viskasin kasvuhoonessegi pilgu. Lavendlit, saialille ja tilliõit peab sellel padjal saama olema. Ja sealt peenarde pealt siis tikkimismuster pärit ongi. 
 



                                                                       Pillow